Spis częstotliwości radiowych

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #14574 przez softnet
A jednak się myliłem. Właśnie znalazłem rozkład polskojęzycznych audycji
międzynarodowych sekcji radiowych nadawanych na falach średnich (MW) i krótkich (SW).

Oto one:

USA: TWR – Trans World Radio

07:45-08:00CET/06:45-07:00UTC, Pn-Pt/Mo-Fr, 5910 kHz, AUT Moosburnn, 100kW

09:00-09:15CET/08:00-08:15UTC, Pn-Pt/Mo-Fr, 7320 kHz, AUT Moosburnn, 100kW

21:00-21:30CET/20:00-20:30UTC, N-Pt/Su-Fr, 1395 kHz, ALB Fllake, 500kW

21:00-21:15CET/20:00-20:15UTC, So/Sa, 1395 kHz, ALB Fllake, 500kW


CHN CHINA: CRI – China Radio International

21:00-22:00CET/20:00-21:00UTC, 6020 kHz, CHN Shijiazhuang, 500kW

21:00-22:00CET/20:00-21:00UTC, 7305 kHz, CHN Urumqiu, 500kW


BLR BELARUS: RB – Radio Belarus

17:00-19:00CET/16:00-18:00UTC, 1170 kHz, BLR Sasnovy, 700kW

17:00-19:00CET/16:00-18:00UTC, 11730? kHz, BLR Minsk-Kalodziscy, 150kW

18:05-19:00CET/17:05-18:00UTC, 7255? kHz, BLR Minsk-Kalodziscy, 250kW


GRC Greece: VoG – Voice of Greece

07:31?-07:36?CET/06:31?-06:36?UTC, Pn-Pt/Mo-Fr, 9420? kHz, GRC Avlis, 170kW

08:08?-08:10?CET/07:08?-07:10?UTC, Pn-Pt/Mo-Fr, 9420? kHz, GRC Avlis, 170kW

11:05?-11:08?CET/10:05?-10:08?UTC, 9420? kHz, GRC Avlis, 170kW

Powyższy spis jest ważny w terminie 2015.10.25 – 2016.03.26

No i najważniejsze - nie ja go tworzyłem (i niestety również go nie weryfikowałem) więc nie mogę zagwarantować jego rzetelności.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • bigdady69
  • Gość
  • Gość
4 lata 5 miesiąc temu #14577 przez bigdady69
Replied by bigdady69 on topic Spis częstotliwości radiowych
czyli na radyjku z filmiku ,damy radę?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #14578 przez softnet
Na tym radyjku z filmu odbierzesz tylko stacje pracujące w pasmie UKF.
Nie odbierzesz fal krótkich, średnich i długich.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • bigdady69
  • Gość
  • Gość
4 lata 5 miesiąc temu #14581 przez bigdady69
Replied by bigdady69 on topic Spis częstotliwości radiowych
czyli? ten spis częstotliwości i ten powyższy na jakim radiu złapiemy? na takim? SANGEAN ATS-909

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #14584 przez softnet
SANGEAN ATS-909 odbiera na częstotliwościach 153 kHz do 29999 kHz albo jak kto woli 153 kHz do 29,99 MHz.
Czyli tak, odbierzesz rozgłośnie radiowe w zakresie fal długich, średnich oraz krótkich a także ultrakrótkich, gdyz radio to dodatkowo odbiera na czestotliwościach od 76 MHz do 108 MHz. Tylko z tego co widze ono jest drogie. Kosztuje ok 800 zł. Za 380 zł masz radio DEGEN DE1103, które ma dokładnie te same właściwości.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 5 miesiąc temu #14586 przez Etharin
do umownych kanałów dodaj i odejmij dwa bo tak się skacze jak ktoś kogoś prowadzi by nie zagłuszać innych

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.