Przepisy

Więcej
5 lata 3 miesiąc temu #2464 przez Pitbear
Replied by Pitbear on topic Przepisy
Zacznę od ryby , Łosoś jest pyszny jak obtoczymy go solą z cukrem w ilości po dwie łyżki jednego i drugiego posypiemy świeżym lub suszonym koprem zawiniemy w folię i zajrzymy tam za dwa - trzy dni wygląda i jak uwędzony w smaku przepyszny .
Podobnie można zrobić mięso, najlepiej nadaje się do tego schab . po 5-6 dniach takiego leżakowania w soli i cukrze wieszamy go w przewiewnym miejscu i suszymy . trwałość - miesiące !

"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad.Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik wyborów."

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
3 miesiąc 1 tydzień temu - 3 miesiąc 1 tydzień temu #35922 przez Sombra
Replied by Sombra on topic Przepisy
Zbiera się przed kwitnieniem kiedy mają w sobie dużo składników odżywczych .Dzięki swej zawartości liście wykazują działanie moczopędne o czym Ci którzy je stosują wiedza ,ponadto liście jak i korzeń znajdują zastosowanie w chorobach reumatyzmu to tzw." parzenie "przez pokrzywę której tak wszyscy unikają.Mało tego można stosować herbatki z suszonych liści pokrzywy dla wzmocnienia odporności i na włosy .Mało tego wyciąg z korzenia działa dobrze na prostatę.

Trzeba umieć żyć zgodnie z naturą.
Ostatnia3 miesiąc 1 tydzień temu edycja: Sombra od.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
1 miesiąc 2 tygodni temu #36027 przez Sombra
Replied by Sombra on topic Przepisy
Na dzień dzisiejszy mój zielnik zalała Wisła więc natury nie przeskoczysz takie prawo .Może ktoś mieszka poza zalewami i macie coś ciekawego do napisania ZAPRASZAM!!!!!

Trzeba umieć żyć zgodnie z naturą.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.