Prózniowe pakowanie żywności

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #11250 przez dax
Macie jakieś doświadczenie w domowych warunkach z jakimś odsysaczami powietrza? Chodzi mi o pakowanie żywności w sposób próżniowy. Sądzę ze jeśli zapakować by żywność do tego suszoną to wytrzyma naprawdę długo.

Dawno temu pamiętam u mnie w domu prezentacje "garów zeptera" i mieli tam taka maszynkę do pakowania, ale że to kosztowało kupę kasy to popatrzyli my i już.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #11253 przez INEX
I to jest słuszny kierunek.Używam pakowania próżniowego do mięsa i warzyw, przed zapakowaniem do zamrażarki. Efekt jest taki że mięso po pół roku organoleptycznie kompletnie nie różni się niczym od tego świeżo przyniesionego z lasu a nawet lepiej bo stek przyprawiony i zapakowany po odpakowaniu to coś pysznego. Maszynka z 2 rolkami folii kosztowała niecałe 100E ale moim zdaniem jest nieodzowna do wygodnego i długo terminowego przechowywania szczególnie mięsa. Przede wszystkim mięso, czy inne wyroby pakowane próżniowo i zamrożone nie wysychają i nie tracą smaku oraz zapachu.
Załączniki:
The following user(s) said Thank You: ^ELBoBSoN^

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • BowHunter
  • Gość
  • Gość
4 lata 7 miesiąc temu #11258 przez BowHunter
Replied by BowHunter on topic Prózniowe pakowanie żywności
Moja mama pakuje mięso w słoiki. Jak weki. Przyprawia, ładuje do słoja a potem gotuje w wielgachnym garze. Wiecie co, teraz op tej burzy w niedziele, od poniedziałku do czwartku jestem właśnie u mamy i dziś jadłem żeberka z takiego słoika. Nie wiem ile stały, ale palce lizać. Zapytam i dopisze...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
4 lata 7 miesiąc temu #11268 przez dax
Replied by dax on topic Prózniowe pakowanie żywności
Czy to taka maszyna?

CASCO VC10

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.